Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Για να σ' αγαπάς......

Όταν έχεις στόμα, και ξέρεις να χρησιμοποιείς και το λόγο, αλλά δε βγαίνει φωνή. Εκεινη τη στιγμή. Και την άλλη ίδια στιγμή. Και την επόμενη. Κι όταν μαζευτούν πολλές τέτοιες. Τι περιμένεις για να καταλάβεις οτι δεν είναι η μιλιά σου που φταίει, αλλά τα αφτιά που δεν υπάρχουν; Καμιά φορά το σώμα σου ξέρει πολύ καλύτερα από σένα. Σου μιλάει, σε παροτρύνει, αντιδρά. Και τώρα εσύ αυτός που δεν έχει αφτιά να το ακούσει. Γι αυτό δε μιλαει. Γιατί γνωρίζει τη ματαιότητα εξ αρχής. Αλλά ανάμεσα στο κεφάλι και τα πόδια μεσολαβεί η καρδιά. Πώς να φύγεις λοιπόν κι εσύ;
Σου χω ξαναπεί τη θέση μου για κείνη την παρούσα απουσία ή αλλιώς την απούσα παρουσία. Όπως θες πες τη. Το νόημα είναι το ίδιο. Ή μήπως όχι; Η πρώτη είναι πιο ντόμπρα, πιο αληθινή. Η άλλη ειναι ύπουλη, γιορτάζει τις απόκριες συνήθως. Κι εμείς προτιμούμε τα καρναβάλια από τα τα πένθη.
Καθαρίζεις το σπίτι σου. Καθαρίζεις το αμάξι σου. Καθαρίζεις το γραφείο σου. Καθαρίζεις το σώμα σου. Τη ζωή σου; Σκέφτηκες ποτέ να ρίξεις μια φασίνα και σε αυτή; Μα θα μου πεις τωρα, μια γενική στο σπίτι και σε κάνει χώμα, που να κάνεις γενική ζωής; Και μετά, ποιός ξέρει τι θ αποπμείνει από τα τόσα άχρηστα που ίσως βρεις. Κι έπειτα, τοσα χρόνια.... Ποιός να μαζέψει όλη αυτή τη σκόνη που θα χει συγκεντρωθεί; Γι αυτό ασ το καλυτερα. Και ποιος το βλέπει; Μόνο εσύ ξέρεις τι υπάρχει εκεί. Ξέρεις; Κι αν έχεις καταφέρει να μάθεις, θυμάσαι μήπως πώς ήταν χωρίς όλη αυτή τη σκόνη; Που μακάρι να ναι και σκόνη μόνο. Τα χειρότερα ειναι τα βαρίδια....Αυτά τα βαριδια που χρησιμοποιει και η καρδιά προκειμένου να μην μπορέσουν τα πόδια να πετάξουν μακριά.
Μην περιμένεις την ανημπορια της για να υπερισχύσει το ρετιρέ εκ των πραγμάτων. Αλλά,τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως και αυτή η ανημπόρια της να ειναι μια ένδειξη ότι ηττάται, ότι δεν μπορεί να της περναει πάντα, και αντιδρά η κ@RiοLiτ$@ γιατί δεν έχει μάθει να χάνει.
Συγγνώμη κούκλα μου, αλλά σε καλομάθαμε..... Καιρός να δούμε το όλον....Αρκετά επρυτάνευσες!
Και μη φοβού! Θα σ' αρέσει......
https://www.youtube.com/watch?v=JRpVBTVlQSI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου